Referat: Stuguns BK - Brunflo FK

Stuguns IP, 240618
Slutresultat 3-1 (1-0)

Idag hade vi en stark spelartrupp, 90% SBK spelare. Det äldre rutinerade gardet i form av Pär Hägglund, (gjorde sin 2a match.) Robert Backström, Jonas Andersson och Larsken (Gjorde sin 3 match för i år kan tilläggas) klev in i handlingarna. Kändes tryggare för hela truppen och pulsen var hög innan match.

Tränare Ante drog riktlinjerna innan matchen och idag fanns bara en sak som gällde, vinst!!!! För vi har spelat bra de sista fyra matcherna men inga poäng.

1a halvlek övertygande spel från vår sida. Stort bollinnehav och fina spel- kombinationer. Brunflo skapade några halvchanser men inget som oroade. Vi hade bud på flera nätkänningar, Kalle Sandelin dubbelchans, två skott utifrån, det andra i stolpen.

Så äntligen kunde vi göra 1-0 genom snabbe Sebastian Lievano i minut 26. Efter missar i Brunfloförsvaret. Klang och jubel, även på bänken.

Redan nu kändes det som det skulle bli vår match.

Halvtid: 1-0. Rättvist.

2a halvlek; SBK trummade på och skapade chanser, även Brunflo presterade fin fotboll och fina kombinationer, men hade lite svårt med avsluten, också mycket tack vare ett
stabilt och organiserat försvarsspel i Stugun.

I den 65e minuten fick SBK straff och den evigt lugne och stabile Nils Jonsson kunde göra 2-0, stenhårt vid vänster stolpe. Men Brunflos målvakt var där men hann inte rädda.

Vi bytte in många nya spelare, stark bänk hade vi ska tilläggas.

SBK tappade lite av spelet, och Brunflo kunde göra 2-1 i den 65e minuten genom Henrik Westin.

Tyvärr åkte Brunflo på en otäck skada, och båren fick användas. Hoppas det går bra för Brunflokillen.

Det var ansträngt ett tag i slutet av 2a för Brunflo var på gång. Samtidigt som SBK tappade lite av sitt fina spel.

Därför var det så underbart när Simon Jonsson kunde göra 3-1 i minut 82 genom ett fint skott från vänster. Nu kändes det klart, men säker kan man aldrig vara.

7 minuters tillägg, långa minuter men vi redde ut stormen och årets första seger va klar.

Euforisk glädje i omklädningsrummet efteråt förstås. Vi va värda detta.

Bäste spelare, matchens lirare i SBK: Nils Jonsson som så värdefull för SBK.

Men i denna match så vill jag berömma mv Pär Hägglund, rutinerad och ger trygghet, Robert Backström samma sak, spelar enkelt och rätt beslut, påverkar hela laget.

Larsken och Kalle Sandelin gör kanoninsatser där ute.